به گزارش میراث آریا، «کمال هادیانفر» در جلسه گزارش اقدامات و برنامههای ستاد اربعین، با اشاره به خدمترسانی همه بخشها به زائران بهصورت شبانهروزی با وجود افزایش دمای قابل توجه در آن ایام، اظهار داشت: باید هماهنگی همه دستگاههای حاضر در عملیات جابهجایی زوار اربعین برای سال ۱۴۰۳ افزایش یابد و سازماندهی میان همه سازمانهای مسوول تقویت شود.
وی با بیان اینکه شور و اشتیاق مردم برای سفرهای اربعین و زیارت فراتر از زیرساختهای موجود در ایران و عراق است، افزود: با توجه به اینکه تعداد زائران هر سال افزایش مییابد، باید برای ارتقای زیرساختها و همچنین توزیع سفرها برنامهریزی کرد.
هادیانفر ادامهداد: پیشبینی میشود سال آینده تعداد مسافران اربعین افزایش یابد، بنابراین همه بخشهای حملونقل از جمله هوایی، جادهای، ریلی و دریایی و همه دستگاهها از جمله شهرداری، سازمان راهداری و غیره حداکثر ظرفیت خود را برآورد و اعلام کنند تا نسبت به رفع کمبودها اقدامات و تدابیر لازم اندیشیده شود.
وی تاکید کرد: باید خدمات مد نظر به زائران به بهترین شکل ممکن با هزینه کم ارائه و سفری ایمن در ایام اربعین فراهم شود.
همسان سازی ظرفیت جابهجایی و تعداد مسافران اربعین، از دیگر موضوعاتی بود که مورد تاکید هادیانفر قرار گرفت.
وی خاطرنشانکرد: در مواردی که لازم است از وزارت خارجه درخواست میکنیم برای حل برخی مشکلات با کشور عراق رایزنی کند.
گفتنی است، در ابتدای این جلسه گزارشی از اقدامات انجام شده در اربعین سال ۱۴۰۲ ارائه شد که بر اساس آن، سهمیلیون و ۹۰۰ هزار زائر در اربعین ۱۴۰۲ عازم عراق شدند.
بر اساس این گزارش، ۹۴ درصد این سفرها از طریق ناوگان حملونقل جادهای انجام شده و از سفرهای انجام شده از طریق ناوگان حملونقل جادهای، حدود ۷۲ درصد سفرها توسط وسیله نقلیه شخصی و حدود ۲۸ درصد سفرها توسط ناوگان حملونقل عمومی انجام شده است. همچنین ۴۷ درصد ترددها از مرز مهران انجام شده است.
رشد بیش از ۲ برابری سفرهای هوایی در اربعین ۱۴۰۲
بر اساس گزارش اعلام شده، تعداد سفرهای هوایی اربعین رشد ۵۵ درصدی داشته و تعداد مسافران هوایی نیز ۶۱ درصد نسبت به اربعین سال گذشته افزایش یافته است.
در حقیقت ناوگان حملونقل هوایی با برقراری بیش از سههزار و ۲۰۰ سفر، ۴۱۲ هزار و ۶۸۰ زائر را جابهجا کرده است.
از جمله اقدامات مثبتی که در این حوزه در ایام اربعین انجام شد، میتوان به افزایش نظارت و ایجاد محدودیت در فروش بلیتها اشاره کرد که موجب سازماندهی این حوزه شد.
راه اندازی مرکز کنترل مدیریت پروازها از دیگر اقدامات بود که بهصورت ۲۴ ساعته در محل سازمان هواپیمایی کشوری حضور یافت و متوسط ۳۸ دقیقه تاخیر در پروازهای اربعین را به ثبت رساند.
همچنین تعداد فرودگاههای مربوط به سفرهای اربعین به ۲۸ فرودگاه افزایش یافت.
در ادامه جلسه گزارش سفرهای ریلی در ایام اربعین ارائه شد که بر اساس آن، ظرفیت راهآهن برای سفرهای اربعین ۱۴۰۲ حدود ۹۶ هزار نفر صندلی به مقاصد کرمانشاه، خرمشهر و شلمچه بود و حدود ۴۱۰ هزار نفر مسافر در این مسیرها جابهجا شدند.
در حوزه حملونقل ریلی علاوه بر ایجاد ظرفیت بیشتر برای جابهجایی مسافران، راه اندازی قطارهای فوقالعاده و راه اندازی قطار ترکیبی تهران- کربلا که ظرفیت آن در سال ۱۴۰۳ بیشتر خواهد شد، از دیگر اقدامات مثبت انجام شده در این حوزه بود.
بر اساس این گزارش، مجموع سفرها به مقصد اهواز و کرمانشاه ۲۳۵ هزار و ۶۶۱ و مجموع سفرها در راه آهن اهواز- شلمچه ۱۶۶ هزار و ۵۵۳ نفر ثبت شد.
تهیه چهار هزار و ۵۰۰ گزارش پیشبینی هوا در ایام اربعین
بر اساس گزارش ارائه شده از اقدامات سازمان هواشناسی کشور، راه اندازی نرمافزار موبایلی هوای اربعین و پیشبینی ۱۰ روزه وضعیت جوی و آب و هوای شهرهای عراق برای زائران اربعین انجام شد و تعداد گزارشهای پیشبینی در مرزها در این ایام افزایش یافت.
به این ترتیب سههزار و ۱۰۰ پیشبینی ۱۰ روزه و چهار هزار و ۵۰۰ پیشبینی برای ۱۴۵ نقطه مرزی در اربعین ۱۴۰۲ تهیه شد که مجموع آن به چهار هزار و ۵۰۰ گزارش میرسد.
اعزام گزارشگر و کارشناس هواشناسی به مرزها و شهرهای زیارتی عراق و اعلام مستقیم وضعیت جوی از آن نقاط، از جمله اقدامات سازمان هواشناسی بود که مورد استقبال زائران اربعین قرار گرفت.
در پایان این جلسه بر انجام اقدامات زیرساختی بهمنظور توسعه و ارتقا زیرساختها تاکید شد.
انتهای پیام/
نظر شما